Peisajele vaste și munții abrupți din România atrag nu numai drumeții și alpiniștii, ci și bicicliștii montani cu o mare varietate de nevoi de traseu. În timp ce Transilvania se caracterizează prin dealuri blânde, iar pista de ciclism a Dunării are doar denivelări foarte ușoare pe o distanță de 1075 de kilometri, Carpații Meridionali, așa numiții Alpi Transilvăneni, au trecători abrupte și drumuri șerpuitoare. Plimbările în România te pot bucura de o mare varietate datorită unei game extraordinare de peisaje. Munții Carpați curg prin centrul țării într-o singură mișcare vastă, ca și cum ar fi pictați cu o singură mișcare de pensulă. Cu vârfuri amețitoare și îmbietoare și trasee fantastice de-a lungul crestelor și prin sate tradiționale de munte, odată ajuns aici s-ar putea să nu mai vreți să plecați niciodată.
Trasee montane în Munții Bucegi
Munții Bucegi sunt locul perfect pentru a experimenta peisajele uimitoare pe care România le are de oferit. Muntele Omu este cel mai înalt vârf al Munților Bucegi, la 2505 metri, și este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului, însă, în timpul primăverii, puteți găsi flori sălbatice frumoase care înfloresc în celelalte zone ale munților. Aceste trasee montane sunt foarte populare printre turiști, deoarece există o mulțime de trasee superbe care sunt potrivite pentru toată lumea. De la drumeții pitorești de o zi la drumeții mai lungi, de mai multe zile, Munții Bucegi au numeroase trasee din care puteți alege. Așadar, fie că sunteți un drumeț experimentat sau sunteți la început de drumeție, puteți găsi un traseu care să se potrivească nevoilor și nivelului de pregătire fizică. Unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din Munții Bucegi este cel spre Cascada Urlatoarea. Aceasta este o aventură foarte ușoară pentru început și este perfectă pentru drumeții începători. Traseul poate fi parcurs în aproximativ o oră, dar este recomandat să o luați încet și să admirați peisajele frumoase de pe drum. Cascada se prăbușește de la o înălțime de 15 metri și poate fi auzită înainte de a fi văzută. Vă puteți bucura de această drumeție frumoasă și pitorească împreună cu familia și puteți petrece ceva timp admirând priveliștile din zonă.
Trasee montane Munții Apuseni
Munții Apuseni sunt locul perfect pentru a explora peșteri și pentru a admira priveliști spectaculoase. Munții Apuseni sunt constituiți dintr-un conglomerat de roci, de la roci magmatice- granite, cum ar fi Masivul Muntele Mare, la roci carbonatice- calcaroase cum ar fi Munții Bihorului și Masivul Trascău. Alte roci componente sunt gresiile și marnele. Peisajul din jurul munților este cu adevărat rafinat, cu păduri verzi ondulate și vârfuri dramatice. În acești munți există peste 400 de peșteri, inclusiv Peștera Urșilor, unde au fost găsite peste 140 de schelete de urși de peșteră. Scheletele sunt încă expuse, ceea ce face ca acesta să fie un loc unic și foarte interesant de vizitat. O altă peșteră incredibilă de văzut este Peștera Scărișoara, care conține un ghețar vechi de 3500 de ani și este considerată una dintre minunile naturale ale României.
Trasee montane Munții Piatra Craiului
Una dintre cele mai renumite trasee montane din România sunt Munții Piatra Craiului. Există mai multe trasee de drumeție în jurul Munților Piatra Craiului, unde puteți găsi cele mai frumoase priveliști, sate de munte fermecătoare și apusuri de soare strălucitoare. Explorați vârfurile accidentate și priviți peisajul spectaculos, luminat de soare. Există nenumărate oportunități incredibile de fotografiere în timp ce priviți peste ținut de pe traseele montane. Dacă sunteți pregătiți pentru o aventură, atunci merită cu siguranță să vizitezi Cheile Zărneștilor, un pasaj impresionant de 2 kilometri prin stâncă. Există, de asemenea, o mulțime de sate de munte unde puteți încerca unele dintre mâncărurile tradiționale românești.
Destinatie | Tarife cazare | Capacitate |
---|---|---|
CAZARE SI PRETURI LA CABANA GENTIANA DIN MUNTII RETEZAT | – un loc: 50 lei / pers. | 42 locuri |
CAZARE SI PRETURI LA CABANA OMU DIN MUNTII BUCEGI | – un locuri in dormitor comun (prici) = 50 lei / pers. – in camera de 2 – 3 paturi = 75 lei / pers | 62 locuri |
CAZARE SI PRETURI CABANA CARAIMAN DIN MUNTII BUCEGI | – la prici = 100 lei / pers. | 10 locuri |